Együtteseink

Melódia kamarazenekar

A Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara az iskola zenetanáraiból alakult 2003 szeptemberében. A zenekar 2005 januárjától hagyományt teremtve, újévi koncerttel köszönti Kazincbarcika város lakóit, amit a televízión keresztül a városlakók is figyelemmel kísérhetnek.

A zenekar tagjai rendkívüli lelkesedéssel próbálnak és koncerteznek, céljuk a közös muzsikálás élménye és a közönség szórakoztatása. Megalakulásuk óta Kazincbarcika és térségében egyre több meghívást kaptak fellépésekre. Szerepeltek nagyobb cégek rendezvényein, és bemutatkoztak a Magyar Televízió „Fõ tér” címû mûsorában is, ami Kazincbarcikáról készült. Mûsoruk széles skálán mozog, a komolyzenétõl a szalonzene szórakoztató formájáig. Zenéjük igényes, koncertszerû, amely a ma emberéhez is szól.

A Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény az elmúlt években kiemelten támogatja iskolai kamara együttesek alakítását, hogy a zene, a zenetanulás ne csak öncélú legyen, hanem közkinccsé váljon. A zenekar pedagógusai ebben is példát mutatnak növendékeiknek.

Elismertségüket jelzi, hogy hangversenyeiket mindig telt ház elõtt adják és a közönség vastapssal jutalmazza õket. Rövid fennállásuk óta már számos híres és kiemelkedõ mûvésszel dolgoztak együtt, akik szintén elismerõen nyilatkoztak a zenekarról. 2008-ban a MELÓDIA Kamarazenekarnak itélték a barcikArt díjat, a város kultúrális életében végzett kiemelkedő munkásságáért.


Ifjúsági fúvószenekar

Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény Ifjúsági Fúvószenekara Kerek Gábor Tanár Úr vezetésével alakult újjá, s az elmúlt években számos városi rendezvényen és külföldi vendégszereplésen is részt vett, így az oda járó fiatalok már élvezhették, hogy milyen a siker kapujában állni. Az Ifjúsági Fúvószenekar növendékei méltán viszik jó hírét legkülönbözõbb kulturális eseményeken a mûvészeti iskolának és Kazincbarcika városának is.

2008-ban a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Ifjúsági Fúvószenekara a Magyar Kultúra Napja alkalmából elismerő oklevelet vehetett át, Kazincbarcika kultúrális életében végzett kiemelkedő munkájáért.


Rozetta Gitáregyüttes

A rozetta gitáregyüttes 2004-ben alakult a hangszerüket már magasabb szinten ismerő növendékekből. A kezdetben nagyobb létszámmal, esetenként akár 12 fővel is működő zenekarunk tagjai folyamatosan részt vesznek a helyi rendezésű Kamaratalálkozón, megyei gitártalálkozókon, ahonnan rendre szép helyezéseket hoznak el. Az iskola életében fontos szerepet játszó hangversenyek, rendezvények aktív résztvevőjeként a gitárirodalom számos gitárzenekari kamaraművét bemutatták a közönségnek.

Tagjai az évek során igazi csapattá kovácsolódtak össze, segítik, figyelik egymás munkáját.
Próbáik jó hangulatban telnek, a közös munka eredményén örömmel osztoznak.


Drumtastick

2017 júniusában született egy gondolat, mely a Kazincbarcikai Kodály Zoltán AMI régi ütőegyüttesének újraindítását vetette fel.
Egész nyáron érlelődött, míg szeptemberre már ez a gondolat, egy új ütőegyüttes alapításának magjává vált.
A kreatív környezet és segítőkész kollégák olyan táptalaj voltak ennek a magnak, melyben hetek alatt gyökeret eresztett, ezután pedig hamar első hajtásait is meghozta, ugyanis már a 2017/2018-as tanévben sikerrel szerepelt az együttes házi, illetve városi rendezvényeken.
Kialakult a név, mely az angol “fantastic” szót elegyíti a szintén angol “drum” szóval, a végén pedig ismét csak egy angol, “stick” szóval zárva. Nem sokkal ezután saját logóval, az együttesre szabott pólók készültek az iskola egyesületének támogatásával.
A következő tanév is eredményes munkával telt, Miskolcon több helyszínen, például az ITC Székházban és a Zenepalotában is elismerő kritikát kaptak, ezután pedig I. díjasokként zártak a Regionális Kamaraversenyen.
Jól mutatja a csapat lelkesedését, hogy a 2019/2020-as tanévben, mindössze két évvel megalakulásuk után, már a váci Országos Ütőversenyre készültek. Emődön, a Muzsikáló Vidék rendezvényen is lehetőséget kaptak megmutatni tudásukat, ahonnan a zsűri I. díját, és a közönség díjat is megkapták. Felsőbb éves növendékek összetartó csapata kovácsolódott ezalatt a rövid idő alatt, akik példát állítanak fiatalabb társaiknak, ösztönözve őket az ütőhangszeres kamarazene megismerésére.