Együtteseink

Melódia kamarazenekar

A Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény „MELÓDIA” kamarazenekara az iskola zenetanáraiból alakult 2003 szeptemberében. A zenekar 2005 januárjától hagyományt teremtve, újévi koncerttel köszönti Kazincbarcika város lakóit, amit a televízión keresztül a városlakók is figyelemmel kísérhetnek.

A zenekar tagjai rendkívüli lelkesedéssel próbálnak és koncerteznek, céljuk a közös muzsikálás élménye és a közönség szórakoztatása. Megalakulásuk óta Kazincbarcika és térségében egyre több meghívást kaptak fellépésekre. Szerepeltek nagyobb cégek rendezvényein, és bemutatkoztak a Magyar Televízió „Fõ tér” címû mûsorában is, ami Kazincbarcikáról készült. Mûsoruk széles skálán mozog, a komolyzenétõl a szalonzene szórakoztató formájáig. Zenéjük igényes, koncertszerû, amely a ma emberéhez is szól.

A Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény az elmúlt években kiemelten támogatja iskolai kamara együttesek alakítását, hogy a zene, a zenetanulás ne csak öncélú legyen, hanem közkinccsé váljon. A zenekar pedagógusai ebben is példát mutatnak növendékeiknek.

Elismertségüket jelzi, hogy hangversenyeiket mindig telt ház elõtt adják és a közönség vastapssal jutalmazza õket. Rövid fennállásuk óta már számos híres és kiemelkedõ mûvésszel dolgoztak együtt, akik szintén elismerõen nyilatkoztak a zenekarról. 2008-ban a MELÓDIA Kamarazenekarnak itélték a barcikArt díjat, a város kultúrális életében végzett kiemelkedő munkásságáért.


Ifjúsági fúvószenekar

Kodály Zoltán Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény Ifjúsági Fúvószenekara Kerek Gábor Tanár Úr vezetésével alakult újjá, s az elmúlt években számos városi rendezvényen és külföldi vendégszereplésen is részt vett, így az oda járó fiatalok már élvezhették, hogy milyen a siker kapujában állni. Az Ifjúsági Fúvószenekar növendékei méltán viszik jó hírét legkülönbözõbb kulturális eseményeken a mûvészeti iskolának és Kazincbarcika városának is.

2008-ban a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Ifjúsági Fúvószenekara a Magyar Kultúra Napja alkalmából elismerő oklevelet vehetett át, Kazincbarcika kultúrális életében végzett kiemelkedő munkájáért.