XV. Regionális Kamarazenei Találkozó

FRISSÍTÉS!

Tisztelt Intézményvezető Asszony!
Tisztelt Intézményvezető Úr!
Kedves, a kamarazenei találkozónkra készülő Kollégák!

Alulírott Kerek Gábor, a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője ezúton jelzem, hogy a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat értelmében vezetőtársaimmal felülvizsgáltuk a kamarazenei találkozónkra 2021. március 22-én esedékes videó felvételek beküldésének határidejét.

Úgy gondoljuk, hogy a felkészülési folyamat már javában tart mindenkinél, aki nevezett volna  a versenyre. A készülő növendékek, és felkészítő tanáraik belefektetett munkájának „kárba veszését” elkerülendő, a találkozót a meghirdetett online formában, de későbbi időpontban tartjuk meg. Remélve a tavaszi szünet utáni visszatérés lehetőségét, az új időpontot úgy határoztuk meg, hogy a felkészülések sikeresen befejeződhessenek és a felvételek elkészülhessenek, még a tanév végi vizsgaidőszak megkezdése előtt.

A videó beküldésének határideje:

 1. május 03 (hétfő).

A találkozó értékelése:

 1. május 10. (hétfő).

Tisztelt vezető kollégák, kérem, tájékoztassák az „Észak-magyarországi zene- és művészeti iskolák XV.  regionális kamarazenei találkozójára” készülő pedagógusokat.

Tisztelettel:

Kerek Gábor Közeledő
intézményvezető 


Tisztelt Érdeklődők!

Az Észak-Magyarországi Zene- és Művészeti Iskolák XV. Regionális Kamarazenei Találkozóját 2021. március 31-én ONLINE tartjuk meg.

Mivel szerencsés módon, a 2020. november 10-i kormányrendelet lehetővé teszi az egyéni és/vagy kiscsoportos konzultációkat az iskolákban, nem látjuk akadályát a csoportok felkészülésének. Bátorítunk mindenkit a próbalehetőségek – járványügyi szabályok szerinti – kihasználására!

A módosított versenykiírást az alábbiakban olvashatják:

 • A versenyen a részvétel ingyenes.
 • A versenyen két kategóriát hirdetünk (diák és tanár-diák).
 • Az iskolánként delegált formációk száma nincs meghatározva.
 • A díjazás a szakmai zsűri általi minősítő besorolást (dicséret/nívódíj/kiemelt nívódíj/különdíj) igazoló digitális oklevél, melyet e-mailben küldünk meg a nevező iskolák részére.
 • A 3 fős, alapfokon (is) tanító zenepedagógusokból álló szakmai zsűri tagjainak neve a beérkezett nevezéseket összefoglaló digitális műsorfüzetben lesz olvasható, melyet a későbbiekben küldünk meg az iskolák részére.
 • Eredményt március 31-én hirdetünk

A nevezés feltételei:

 1. A kamarazenei produkciók kamaracsoportonkénti külön videóra rögzítése, majd a videók elérési linkjeinek megküldése.
 2. A műsorszámokat tartalmazó videó elérhetőségi linkjeinek csatolása a nevezési lapon, a GDPR nyomtatványokkal együtt a verseny@kodalyamibarcika.hu e-mail címre.

(Postai úton NEM kérünk nevezési lapokat!)

 1. A nevezési határidő, a felvételek beküldési ideje: március 22. hétfő
 2. Beküldési cím: verseny@kodalyamibarcika.hu

(A beérkezett e-mailekről minden esetben írásbeli visszajelzést adunk.)

 1. A felvételekre vonatkozó kritériumok:
 • A kamaracsoport műsora vágatlan videofelvételen, egy kameraállásból legyen rögzítve.
 • A felvétel – az értékelhetőség elősegítése miatt – remegésmentes és jó hangminőségű legyen.
 • A korrekt értékelhetőség érdekében ajánljuk továbbá a fekvő tájolású, HD minőségben rögzített felvétel készítését.
 • A formációban játszó összes növendék jól látható legyen, és a növendékek kezei is jól látszódjanak a videó felvételen.
 • Ha egy kamaracsoport több művet is játszik, a műveknek egy, vágatlan felvételen kell szerepelniük.
 • A játék megkezdése előtt KÉRJÜK A FORMÁCIÓ NEVÉNEK ÉS MŰSORÁNAK (szereplők általi) KONFERÁLÁSÁT (a bemondásban TILOS felkészítő tanárt és iskolát, települést megnevezni).
 • Kérjük, ha feliratozzák a videót (nem kötelező), a felirat csak a csoport nevét és műsorát tartalmazza (a feliratozásban TILOS felkészítő tanárt és iskolát, települést megnevezni).
 • Egy iskolából érkező több csoport esetén csoportonként külön videóanyagot kérünk, külön elérési linkekkel.
 • A videók bárminemű vágása vagy szerkesztése (kivéve feliratozás a fentiek szerint) a kizárást vonja maga után!
 1. Az iskolánként szokásos maximum 15 perces műsoridőt, mivel találkozónkat online tartjuk, nem kell betartani. Kamaraegyüttesenként viszont maximum 8 perc műsoridő lehet!

Jó felkészülést kívánok mindenkinek, izgalommal várjuk a verseny@kodalyamibarcika.hu e-mail címre az elkészült videókat.

Kerek Gábor Közeledő sk.
intézmény vezető